Педри прибави трите точки към сметката на "Барселона" срещу "Жирона"

20-годишният халф замени контузилия се Усман Дембеле

28.01.2023 | 19:45 Редактор: Искра Ангелова
Педри прибави трите точки към сметката на

"Барселона" продължава победната си серия в Ла Лига, след като надигра трудно с 1:0 като гост "Жирона". Тимът на Шави Ернандес имаше сериозно предимство по отношение на владението на топката, но ситуациите пред противниковата врата бяха малко.

В крайна сметка победата беше изкована в 61-та минута, когато Педри реализира единственото попадение в своя мач №100 за "Барса". 20-годишният халф замени в средата на първата част контузилия се Усман Дембеле.

С този успех "Барселона" дръпна на 6 точки пред "Реал" (Мадрид) на върха в класирането. Каталунците са с актив от 47 и с едва 6 допуснати гола в 18-те си мача в Ла Лига този сезон. Все пак "Реал" е с мач по-малко и може да скъси изоставането си при успех над "Реал" (Сосиедад) на "Бернабеу" утре. "Жирона" е на 12-та позиция с 21 точки.

"Барса" беше без големия си реализатор Роберт Левандовски, който изтърпя и третия си мач наказание. Право за участие нямаше и Феран Торес. Началото на срещата бе равностойно, но постепенно хората на Шави контрола върху топката. Домакините се защитаваха много добре и чакаха своя шанс на контраатака.

Четете цялата  статия в gol.bg.